FINLÀNDIA, EL PAÍS DEL FRED ON VIU LA MEITAT DEL MEU COR

Es pot tenir el cor dividit i habitant en diferents parts del món?

Aquest país tant fred i tant conegut per ser el lloc on viu el Pare Noel, acull i cuida des de fa molts anys una part del meu cor, el meu fill i la seva família, un plomell de cinc flors meravelloses. Per aquest motiu, visitem sovint la ciutat de Hèlsinki i coneixem algunes ciutats dels voltants. En un futur pròxim, quan els nens siguin més grans esperem conèixer altres llocs que segur són molt especials i bonics.

El contrast entre el seu clima i el nostre és abismal. El primer cop que vaig veure al port el mar Bàltic congelat i la gent caminant per sobre vaig al·lucinar. La quantitat de neu que es pot acumular és increïble. L’hivern és llarg i fosc, en canvi la primavera va més ràpida que aquí. Les plantes han d’aprofitar el curt temps de bonança i prompte es pot veure l’esclat de vida. L’estiu també és curt, verd i suau, tot i que el canvi climàtic es nota a tot arreu i els últims anys han estat molt calorosos.

De la seva gent m’agrada molt que són molt íntegres i tenen molt clar el sentit de comunitat per damunt del benefici propi i no dubten a denunciar a qui no actua correctament.

Són puntuals com un rellotge i no entenen un retard. Les visites solen ser curtes. No són ni molt menys tan efusius com nosaltres. Les reunions familiars es fan en contades ocasions però quan els coneixes, són amics de veritat.

El nostre fill està integrat com un finlandès més (de fet, ja ho és), si no fos perquè es diferencia molt per ser moreno de pel i ulls. Per suposat, els nostres nets són el més meravellós del món i els estimem amb bogeria. Seran els finlandesos més guapos amb uns ulls grans i negres que no els caben a la cara. Tot i la distància, tenim una relació molt fluida i ens veiem en persona normalment quatre o cinc cops l’any. A vegades venen i a vegades anem. Ara amb la pandèmia ens hem de conformar en veure’ns telemàticament. Els agrada molt venir a Barcelona, anar a la platja, baixar al poble i fer excursions. Estar amb ells és una recàrrega de petons, abraçades, alegries i converses. Ens agrada dormir junts, fer-los petons i mirar-los quan dormen, són la nostra pau.

En definitiva, tot i el seu clima extrem, m’encanta Finlàndia, Hèlsinki i la seva gent perquè estimen i cuiden la meitat del meu cor.

Finlàndia, el país el fred on viu la meitat del meu cor
Una HISTORIAZA escrita per la Marquina Marín
Alba SinChanclas (Noviembre 2018). Hèlsinki. 
1 comentario

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *